
Gir 5 porsjoner

Forberedelsestid: 2 timer og 15 minutter

Steketid: 12 minutter
Ingredienser
Deigen
- 100 gram vegansk usaltet smør, mykgjort
- 100 gram vegansk kremost, mykgjort
- 150 gram allsidig mel
- ½ ts bakepulver
- ½ ts salt
- En klype nykvernet sort pepper
- 2 ss iskaldt vann
- 1 ss vegetabilsk olje
- ½ ts eplecidereddik
- Olivenolje, for børsting
Fyllet
- 9 gram soya chorizo
- 1 ss olivenolje
- 1 liten løk, hakket
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 1 rød paprika, finhakket
- 1 laurbærblad
- ½ ts salt
- ¼ ts tørket oregano
- 1 stor rød potet, skrelt og kuttet i små terninger
- 3 ss grønnsakskraft
- Chimichurri, for servering
Slik gjør du det
- Bland vegansk smør og vegansk kremost til det er godt blandet ut.
- Sikt melet og bakepulveret i den veganske smørblandingen. Tilsett salt, sort pepper, iskaldt vann, vegetabilsk olje og eplecidereddik til deigen.
- Elt deigen med melet i 4 minutter til den er jevn.
- Dekk deigen godt med plastfolie og legg i kjøleskapet i minst 2 timer.
- Tilsett soya chorizo i en panne og stek på middels varme i 4 minutter. Tøm soya chorizo fra pannen og sett til side.
- Tilsett olivenolje og hakket løk i pannen og stek i 8 minutter eller til den er gyldenbrun.
- Tilsett hvitløk, rød paprika, laurbærblad, salt, oregano, poteter og grønnsakskraft. Dekk til og stek 15 minutter eller til potetene er møre. Sett til side for å kjøle seg ned.
- Fjern deigen fra kjøleskapet og rull den ut til ⅛-tommers tykkelse.
- Skjær deigen i 5-tommers sirkler og legg en stor spiseskje med fyll i midten av hver sirkel.
- Brett deigen i to, og lukk fyllet. Trykk kantene sammen for å forsegle, og krymp deretter dekorativt med fingrene eller en gaffel.
- Legg empanadas på et brett, dekk med plastfolie, og legg i kjøleskapet i 1 time.
- Velg forvarmingsfunksjonen på Cosori Air Fryer, juster temperaturen til 180 ° C, og trykk deretter Start / Pause.
- Pensle begge sider av empanadene med olivenolje og legg dem i den forvarmede airfryerkurven.
- Sett tiden til 12 minutter og trykk Start / Pause.
- Server empanadas med chimichurri.